browser icon
Uporabljate varnostno pomankljivo različico spletnega brskalnika. Prosimo posodobite vaš spletni brskalnik!
Uporaba zastarelega brskalnika ni priporočljiva iz varnostnih razlogov. Za varnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo vas prosimo, da še danes posodobite vaš spletni brskalnik ali namestite novejšega.

13. Mednarodni folklorni festival Od Celja do Žalca – 5.-9.sept. 2018

Posted by on 7. 6. 2018

Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Letošnji 2. maraton slovenskih folklornih skupin v organizaciji MKD Od Celja do Žalca ter ob pomoči KD Celjska folklorna skupina (za dogajanja v Celju), FS KD Ponikva (za dogajanja v Žalcu), FS KD A. Tanc Marija Gradec (za dogajanja v Laškem) in Festivala Velenje (za dogajanja v Velenju) bo potekal terminsko bolj razgibano kot lanski. Pričeli bomo 28. junija ob 20. uri v Velenju, 1. septembra bomo ob 11. uri plesali v Celju, ob 16. uri pred fontano v Žalcu. Z maratonom bomo zaključili v nedeljo ob 11. uri v Laškem, popoldan pa nekako logično zaključili projekt še z udeležbo skupin na Polkafestu v Celju. Letošnji maraton bo spremljala in ob pomoči dr. Franca Hribovška izvedla tudi seminar Nevenka Unk Hribovšek.

 

13. mednarodni folklorni festival Od Celja do Žalca bo potekal od 5. do 9. septembra. Tokom festivala bo veliko dogodkov, predvsem zaključenih koncertov za učence OŠ in dijake SŠ našega območja, vrhunca festivala pa bosta gala koncerta v petek 7. 9. ob 19. uri v Petrovčah in soboto 8. 9. ob 19. uri v Celju. V soboto dopoldan bodo v Celju in Šempetru potekale tudi plesne delavnice tujih skupin. Letos v goste prihajajo skupine iz Maroka, Cipra, Ukrajine in Nemčije – avtohtona manjšina Lužiški Srbi.

 

Komentiranje onemogočeno.