browser icon
Uporabljate varnostno pomankljivo različico spletnega brskalnika. Prosimo posodobite vaš spletni brskalnik!
Uporaba zastarelega brskalnika ni priporočljiva iz varnostnih razlogov. Za varnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo vas prosimo, da še danes posodobite vaš spletni brskalnik ali namestite novejšega.

AFS FRANCE MAROLT – KONCERT OB 70. LETNICI

Posted by on 13. 3. 2018

Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Akademska folklorna skupina France Marolt letos praznuje jubilejno obletnico delovanja, saj mineva 70 let od ustanovitve društva. Vrhunec praznovanja bomo počastili s plesno predstavo z naslovom Nikrmana, ki se bo odvila 12. maja 2018 ob 19.30 uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

 

Rdeča nit predstave bo posvečena staroverskim ritualom, ki so še v drugi polovici prejšnjega stoletja obstajali v Posočju. Staroverci, verska ločina, ki je častila naravo in njene danosti, je svoje prošnje in obrede namenjala Nikrmani, prasili, po kateri se koncert tudi imenuje. Koreografije bodo tako na svojevrsten način predstavljale rituale, s katerimi je s pomočjo Nikrmane človek izprosil za svoje dobro. Plesna predstava bo rituale namenjene češčenju sonca, dežja, vode ter rodnosti narave in žensk vpletla v folklorno plesno podobo in jih prikazala v še ne videni luči.

 

Ne zamudite edinstvenega jubilejnega koncerta najbolj uveljavljene folklorne skupine pri nas! Vljudno vabljeni 12. maja 2018 v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma na 70. plesno predstavo Akademske folklorne skupine France Marolt.

Nikrmana vas pričakuje.

Zagotovite si svojo vstopnico čim prej! Vstopnice lahko kupite:

  1. na blagajni Cankarjevega doma (podhod Maxija).
  2. na spletni strani Cankarjevega doma
  3. na Petrolovih bencinskih servisih
  4. in prodajnih mestih si (v izbirniku izberite želeno mesto in pojdite do najbližjega prodajnega mesta)

Komentiranje onemogočeno.