ZLTSS

https://www.facebook.com/cioffslovenia/about/

Na teh straneh dobite razne informacije o delu Zveze ljudskih tradicijskih skupin Slovenije, folklornih festivalih v Sloveniji ter pomembnejših dogodkih v Sloveniji v povezavi z ohranjanjem slovenskih ljudskih običajev.

Zveza ljudskih tradicijskih skupin Slovenije (skrajšano ZLTSS) deluje že 40 let pod različnimi imeni. Po letu 1991 je Zveza dobila sedanje ime. ZLTSS je prostovoljna, samostojna, nepridobitna zveza festivalov in društev, folklornih skupin, ki se združujejo zaradi ohranjanja, prikazovanja in izvajanja ljudskih plesov, običajev, ljudskih oblačil, pesmi in glasbe.

ZLTSS je član mednarodne organizacije CIOFF® (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d ‘Arts Traditionnels – Zveza organizacij folklornih festivalov in ljudske umetnosti), ki je član UNESCO-a (Organizacija Združenih narodov za vzgojo, znanost in kulturo).

ZLTSS izdaja informativni bilten, ki izhaja najmanj štirikrat letno in ga dobivajo vsi člani Zveze brezplačno.

Člane Zveze in ostale zainteresirane prosimo, da nam na elektronski naslov  janja.ravnikar(at)gmail.com  čimprej javljate podatke o festivalih, dogodkih, koncertih …, ki jih mi nato v izogib podvajanju dogodkov objavimo v koledarju dogodkov.

Podstran Skupine gostujejo je namenjena objavljanju reportaž skupin iz njihovih gostovanj na festivalih, s čimer lahko z informacijami pomagate tudi ostalim skupinam, ki bi bile pripravljene v prihodnje obiskati isti festival; drugim pa bo predstavljalo tudi zanimivo branje. Zelo želeni so tudi prispevki festivalov, da nam podajo njihove izkušnje. Pogoj za objavo so slovnično pravilni prispevki, lahko pošljete tudi fotografije. Prosimo, da prispevke pošiljate na elektronski naslov janja.ravnikar(at)gmail.com.

Na spletnih straneh najdete tudi obrazce, ki jih mora skupina po končanem gostovanju in festival po zaključku izpolnjene poslati na Zvezo. Najdete pa tudi podatke in obrazec, kako lahko pridete do statusa društva v javnem interesu.

Dobrodošli pri ogledu z upanjem, da bodo te strani za vas koristne! V kolikor imate kako koristno izboljševalno pripombo in idejo o dodatnih vsebinah, pa kar na plano z njimi.